Ann Cuyvers.
Volledig scherm
PREMIUM
Ann Cuyvers. © idphotoagency

Erotisch counselor: ‘Seks gaat niet om hoe ver je je ledematen in je nek kunt leggen’

Wie bij erotisch counselor Ann Cuyvers voor advies aanklopt, hoeft er niet op te rekenen dat een speeltje alle seksproblemen oplost. ‘Vaak vergeet men de essentie van seks.’ In Samen Zin geeft ze tips om tot de kern te komen.

Ontdek eerst je eigen sensualiteit, is het eerste wat erotisch counselor Ann Cuyvers meegeeft. Pas daarna begin je samen met je partner aan lessen als genieten en erotisch masseren, tot oraal bevredigen en klaarkomen. ,,Sensualiteit zit aan de binnenkant’’, zegt de 49-jarige Antwerpse. ,,Het heeft niks te maken met lingerie of een perfect lichaam. Het is de manier waarop je de wereld waarneemt met je zintuigen en hoe je daarvan geniet. Hoe sensueler je bent, hoe meer vreugde je uit je zintuigen haalt. Ik zie de connectie die je met jezelf, je lichaam en je hart hebt als sensualiteit.’’

  1. De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als traumatisch
    Video

    De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als trauma­tisch

    ,,De bevalling van een baby wordt door veel moeders als iets ontzettend moois gezien. Maar wat voor de ene moeder een roze wolk is, is voor de ander een traumatische ervaring. Sommigen houden er zelfs een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan over.” Gynaecoloog Claire Stramrood van het Amsterdams Medisch Centrum legt in haar college bij de Universiteit van Nederland* uit wat de gevolgen van PTSS kunnen zijn en hoe we het kunnen voorkomen.