‘Explosieve’ stijging ziekenhuisbezoeken na docu Dionne Slagter over borstimplantaten
Het Amsterdam UMC zegt veel onrust te zien onder vrouwen met borstimplantaten na de uitzending van de BNNVara-documentaire Moordtieten met Dionne Slagter. Ook zou het aantal verwijzingen naar de siliconenpoli ‘plots explosief’ zijn gestegen.
Wachttijden voor een consult over mogelijke complicaties zijn volgens Prabath Nanayakkara, hoogleraar interne geneeskunde bij het Amsterdam UMC, deels door de documentaire opgelopen van drie naar zes maanden.
In de documentaire, die vorige week 240.000 kijkers trok, onderzoekt vlogger Dionne Slagter, die zelf acht jaar geleden koos voor een borstvergroting, de mogelijke risico’s en gevolgen van siliconenimplantaten. In het programma worden bijvoorbeeld ernstige gezondheidsklachten besproken die veroorzaakt zouden zijn door de implantaten.
Nanayakkara vertelt dat het medisch centrum een toename van bezorgde mensen ziet, elke keer wanneer problemen met protheses in het nieuws zijn. De hoogleraar benadrukt echter dat bezorgdheid in veel gevallen niet nodig is, zeker niet wanneer mensen geen klachten hebben.
Lees door onder de foto.
Het Amsterdam UMC meldt dat er inderdaad een groep vrouwen in de polikliniek is die gezondheidsklachten heeft die vermoedelijk door implantaten zijn veroorzaakt. Wel benadrukt Nanayakkara dat er niet genoeg medische kennis over de implantaten is om te kunnen stellen dat elke vrouw met implantaten hier uiteindelijk complicaties van krijgt.
In de uitzending van BNNVara werd ook een test besproken waarbij de hoeveelheid van de stof platinum in hoofdhaar wordt gemeten. De aanwezigheid van de stof wordt hierbij als maatstaf voor een siliconenlekkage gebruikt. Nanayakkara ziet dat mensen nu vooral vragen hebben over deze test. Hij vertelt dat de klinische waarde van deze test nog wordt onderzocht, maar dat er momenteel geen reden is om de resultaten van een haartest te gebruiken als reden voor een medische ingreep.
Er is onvoldoende medische kennis over implantaten om te kunnen voorspellen wie er last van krijgt. Wat vind jij: eigen verantwoordelijkheid of niet toestaan?
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een debat willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Bijna 250.000 mensen zien docu Moordtieten
Naar de NPO 3-documentaire Moordtieten hebben gisteravond 240.000 mensen gekeken. Dat meldt Stichting Kijkonderzoek. De docu vertelt het verhaal van YouTuber en zangeres Dionne Slagter, ook bekend als OnneDi, die vanwege haar borstimplantaten kampt met fysieke problemen. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
PREMIUM
Dionne Slagter maakte docu over ‘moordtieten’: ‘Ik ga mentaal werken aan idee dat ze eruit moeten’
Na een periode vol pesterijen en anorexia ‘kocht’ youtuber en zangeres Dionne Slagter (30) acht jaar geleden haar vrouwelijkheid met siliconen borstprotheses. Ze is uitermate tevreden met haar pronte boezem, tot ze tijdens de opnames van de documentaire Moordtieten ontdekt dat ze tikkende tijdbommen in zich draagt. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUMDag van het Handschrift
Met hand schrijven is goed voor je hoofd: ‘De rest van het leren gaat er ook door vooruit’
Vroeger schreven we met de hand, nu gaan alle schrijfsels via een toetsenbord. Jammer, want met de hand schrijven is goed voor de creativiteit, de fijne motoriek en je geheugen.
-
PREMIUM
Je partner jonger? Een vrouw wordt veroordeeld, een man scoort ermee
Het wordt normaler om mensen met een jongere of oudere partner te zien, merkt schrijver en ervaringsdeskundige Sofie Rozendaal (35). Dus trek je vooral niets aan van wat de buitenwacht denkt. Zo’n relatie vergt wel wat inzicht in elkaar. -
-
-
PREMIUM
Depressie na feestdagen is heel normaal: ‘Mensen voelen zich in januari gewoon slechter’
De eerste weken na de feestdagen zorgen bij veel mensen voor hevige stemmingswisselingen. Hoe komen we deze januari-dip het beste door? Psychiater Michael van den Boogaard vindt dit hét moment om te praten over depressie: ,,Een tip: verwacht vooral niet te veel van jezelf in deze tijd.” -
PREMIUM2
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer