Honderden anderen stierven doordat ic’s vol lagen met coronapatiënten

VIDEODuizenden mensen die iets anders onder de leden hadden dan corona, waren tijdens de pandemie slechter af dan de jaren ervoor. Zo stierven honderden mensen meer na ongevallen, doordat zij niet werden opgenomen op de ic. Van de nierpatiënten die dialyseren overleden er 15 procent meer.

15 reacties

 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  En nog eens duizenden zijn aan corona gestorven omdat ze de veilige en goedwerkende medicijnen ivermectine en hydroxychloroquine niet van hun arts hebben gekregen. Deze medicijnen zijn al 60 jaar veilig maar vorig jaar maart zijn ze snel gevaarlijk verklaard en mochten niet gebruikt worden. De hele ramp had hiermee voorkomen kunnen worden.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Beetje kromme redenering Mies, en lachen is gezond...
 • Mies Gooyer

  1 maand geleden
  Nou, Mattie. Hoeveel zijn er 'gered'? Dat zul je nooit weten dóór de regels. Rutte doet alles voor eigen gewin, maakt fout op fout maar wordt continu beloont. Ik snap die lach op zijn smoel wel.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  @Ceciel u heeft helemaal gelijk, over het algemeen is er hier veel geblaat en weinig wol in de reacties. Hoeveel mensen zijn er trouwens gered door de maatregelen, juist ingevoerd door de mensen die wél verantwoordelijkheid durfden te nemen...
 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  Kan @Ceciel misschien de definitie geven van een pandemie met een Lijst A Ziekte zoals deze was tot medio 2009. Wat de definitie was daarna en waarom dit verschil ontstaan is?