Volledig scherm
PREMIUM
© Studio Ski

‘Ik moest aan de viagra om haar te kunnen bijbenen’

BV de LiefdeIn de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Marvin (56) viel ooit voor de complexiteit en hoge seksdrive van Olya (46), maar hield het niet vol omdat zijn liefde nooit écht werd beantwoord.

,,Ze had het gezicht van een engeltje, maar vanbinnen kon ze heel donker zijn. Toen ik Olya leerde kennen op mijn werk, zat ze in een moeilijke periode. Ze had een kind gekregen, de vader was ervandoor gegaan en zij klom net uit een postnatale depressie. Ik was haar rebound-vriendje; ze was vooral op zoek naar steun. En ik vond het best, ik deed graag dienst als die schouder om op uit te huilen.

  1. De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als traumatisch
    Video

    De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als trauma­tisch

    ,,De bevalling van een baby wordt door veel moeders als iets ontzettend moois gezien. Maar wat voor de ene moeder een roze wolk is, is voor de ander een traumatische ervaring. Sommigen houden er zelfs een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan over.” Gynaecoloog Claire Stramrood van het Amsterdams Medisch Centrum legt in haar college bij de Universiteit van Nederland* uit wat de gevolgen van PTSS kunnen zijn en hoe we het kunnen voorkomen.