Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?

Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties.

6 reacties

  • Peter Galen

    2 maanden geleden
    Vlees is voor iedereen goed al die vegatarias sporen niet
  • Johan Peer

    2 maanden geleden
    zout en suiker zijn het gif van nu en een sluip moordenaar, het kan allemaal makkelijk minder. De afgelopen jaren hebben we in Nederland in brood zout geminderd van 2,2 naar 1,5 % en dat is geleidelijk gebeurt en bijna niemand heeft dat gemerkt.
  • Detlef Hoogeveen

    2 maanden geleden
    @Anckie Bronckhorst in het artikel hebben ze het over 1,5 gram Natrium, dat is 3,8 gram zout.
  • Ankie Bronckhorst

    2 maanden geleden
    Er wordt veel onzin verkondigd over zout. Het is heel afhankelijk van hoe oud je bent, hoe groot, hoeveel je sport, hoeveel je zweet. In de zomer heb je veel meer zout nodig dan in de winter. En 1,5 gram is te weinig. Je mag best 6-8 gram zout eten en als je het overschrijdt is niet zo'n probleem, tenzij je slechte nieren hebt. Maar met goede nieren is er niks aan de hand, want je lichaam scheidt het teveel weer uit. Zout is belangrijk.
  • M.M Doornenbos

    2 maanden geleden
    Gewoon gezond eten. Vers koken. Geen kant en klare meuk. Af en toe patatje of pizza moet kunnen. Gebruik je gezonde verstand.
  1. Darmziekte Crohn komt vaker voor omdat we meer bewerkt voedsel eten: wat te doen bij deze diagnose?
    PREMIUM

    Darmziekte Crohn komt vaker voor omdat we meer bewerkt voedsel eten: wat te doen bij deze diagnose?

    De ziekte van Crohn is een chronische ontsteking van de darm, al kan je ook op andere plaatsen in je lichaam klachten krijgen. ,,De aandoening komt vooral voor bij jonge mensen tussen de twintig en dertig jaar, maar soms zelfs al bij kinderen van een jaar of tien à twaalf”, zegt darm-, maag- en leverspecialist Filip Baert. Hoe herken je de signalen bij jezelf of bij je kind? En wat zijn de vooruitzichten als je de diagnose krijgt? Tien vragen beantwoord.