Mano en Sandra de Graaf met hun twee zonen Joep en Bram voor de personenauto die te klein is geworden voor de rolstoel van Joep. Bram zit vaak met twee rolstoelwielen op zijn schoot, omdat niet alles in de achterbak past.
Volledig scherm
PREMIUM
Mano en Sandra de Graaf met hun twee zonen Joep en Bram voor de personenauto die te klein is geworden voor de rolstoel van Joep. Bram zit vaak met twee rolstoelwielen op zijn schoot, omdat niet alles in de achterbak past. © William Hoogteyling

Joep (6) heeft een zeldzame chromosoomafwijking: ‘Er wordt op straat vaak gekeken, ook door volwassenen’

Hij is vrolijk, houdt van wandelen, wind en regen en is dol op de kleur rood. Toch gaat het bij de 6-jarige Joep uit Veenendaal zeker niet vanzelf. Door zijn chronische ziekte zal hij altijd afhankelijk blijven. Ouders Mano en Sandra lopen tegen een woud van regels op, maar de twee geven niet op.  

  1. Beeldbellen met je psycholoog: 'Iemand werd heel rustig toen de hond op schoot kwam zitten’

    Beeldbel­len met je psycholoog: 'Iemand werd heel rustig toen de hond op schoot kwam zitten’

    De winterblues slaat toe bij menig Nederlander. Online-psychologen moeten ook in deze tijd helpen de druk op de geestelijke gezondheidszorg te verlichten. Ze zijn sneller te benaderen en als je het vanuit je eigen woonkamer kunt doen, is de drempel wellicht minder groot om hulp te zoeken. Maar krijg je ze echt snel te spreken en is beeldbellen met je psycholoog net zo effectief als ‘offline’ praten?