Tijdens de coronacrisis zijn juist meer jongeren gaan roken, terwijl het de jaren daarvoor juist daalde.
Volledig scherm
Tijdens de coronacrisis zijn juist meer jongeren gaan roken, terwijl het de jaren daarvoor juist daalde. © Getty Images

Jongeren zijn juist méér gaan roken tijdens coronacrisis: ‘Schrikbarende cijfers’

Tijdens de coronacrisis zijn jongeren meer gaan roken dan daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de GGD en het RIVM. Met ‘Stoptober’ in zicht is dit een zorgelijke ontwikkeling, aldus zorgexpert Bas Knopperts.

2 reacties

  • J.L. Gaertner Duineveld

    2 maanden geleden
    De longschade door de vapers is groter en nog acuter dan bij tabak. Ik griezel bij het idee wat het voor schade aan een baby tijdens de zwangerschap toebrengt. Groeiachterstand,astma, achterstand in de ontwikkeling van de hersens, acute dood van de baby, verhoogde kans op miskraam, verhoogde sterfte tijdens de bevalling om de voorkomende problemen tijdens de zwangerschap te noemen. Ook, afwijkend zaad, verminderde vruchtbaarheid bij de mannen. Afwijkend zaad levert geen gezond kind op,heren.
  • Ceciel Buijser

    2 maanden geleden
    De rooklobby zorgt er wel voor dat er weer veel nieuwe rokers bij komen. Die vapers met kekke smaakjes, die dingen zijn enkel gemaakt om nieuwe verslaafden te creëren. Misschien moet de boodschap aan de jongeren duidelijker zijn. Dat je echt een minkukel bent als je aan roken begint. Het is stervensduur (en dat wordt alleen maar erger), het is echt niet stoer om te etaleren dat je een verslaving hebt en bovenal: je stinkt een uur in de wind. Zoenen met een roker is alsof je een asbak leeg likt.