Nu ligt er nog een knuffelhond in de woning van Linda van den Essenburg, maar straks moet Ravi daar liggen. Een hulphond die de inwoner van Leusden over haar angsten helpt.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu ligt er nog een knuffelhond in de woning van Linda van den Essenburg, maar straks moet Ravi daar liggen. Een hulphond die de inwoner van Leusden over haar angsten helpt. © RodneyPhotography

Linda (26) voelt zich al vijf jaar opgesloten, slaapt jaren op de bank en is eenzaam: ‘Het is een hel’

Ze slaapt vanwege paniekaanvallen al jaren op de bank, kreeg een burn-out én ontving de diagnose PTSS. Nee, het leven van Linda van den Essenburg is alles behalve een pretje. ,,Uitzichtloos", noemde ze het tot voor kort, maar er brandt voor de inwoner van Leusden (26) licht aan het einde van de tunnel. ,,Corona hield mensen enkele weken thuis, ik zit al vijf jaar opgesloten...”

3 reacties

 • H. Boom

  10 maanden geleden
  Het leven is voor veel mensen zwaar, maar ik vind dat je wel erg passief en afhankelijk opsteld. Als je zelf niets doet om er uit te komen verandert er niets. Neem het leven per dag. Blijf proberen. Een hond lijkt me op dit moment niet handig. Je moet ook kunnen zorgen voor een hond. Begin is met vrijwilligers werk. Ik begrijp je en wens je veel sterkte. Ook jij kunt leren...stap voor stap. Neem je tijd. Je kunt er mee om leren gaan Succes
 • Joep Meij

  1 jaar geleden
  We zijn niet allemaal hetzelfde Marjan. Dit meisje heeft misschien andere hulp nodig. Wens haar in ieder geval veel sterkte. Je kunt er niks aan doen datje die stoornissen gekregen hebt, je had ze vast liever niet. Maar het gaat je vast lukken om ermee om te gaan, zet hem op !
 • Marjan hutten

  1 jaar geleden
  gewoon de schouders er onder zetten, maak er wat van zal ik zeggen; vechten heet dat! Niet toe geven. Velen hebben ptss, ik ook. maar ik laat me er niet door houden en blijft er echt niet voor binnen zitten, klagen helpt niet.