Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

10 reacties

 • Christien Kwarten

  12 maanden geleden
  Kenneth,vind dit flauwe kul wat je zegt,de besmettingen lopen op in de verpleeghuizen waar ook veel doden vallen(helaas) de uitvaartbranches moeten al nee verkopen omdat de koelingen vol liggen,jij waant je eigen veilig met die spuit ik waan me eigen veiliger met mijn eigen inmuunsysteem(heb corona gehad) en weiger hem ook te nemen.maar moeten we dan ook tegen jou zeggen als de bijwerkingen bekend zijn,ook maar zorg weigeren want je heb hem vrijwillig genomen? Hou op met die tweedeling!!!!!
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Hennie, gezond leven garandeert echt niet een goede gezondheid. wat denk je van aangeboren afwijkingen, verkeersongevallen die je zomaar kunnen overkomen en zo kan je nog meer verzinnen wat buiten je eigen schuld gebeurt. Maar blijf dromen dat je je leven in eigen hand hebt, ik weet wel dat het heel anders kan lopen.
 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  @Hannie: rokers er riskeren hun eigen gezondheid, maar die vaccinatieweigeraars ook die van (heel veel) medemensen. Ben het dus eens met Kenneth
 • Hettie

  1 jaar geleden
  @kenneth. Ik snap je opmerking. Toch kun je dit niet zomaar doen want wat doe je met alle rokers, drugs_ en drankgebruikers en alle anderen die er zeer ongezonde levensstijlen erop nahouden? Ook die veroorzaken hoge zorgkosten waar alle gezond levende mensen aan meebetalen.
 • Paul David

  1 jaar geleden
  Daarom moeten we ook af van zorgverzekeraars en weer teug naar het oude vertrouwde ziekenfonds.