Meer mensen aan de zware pijnstillers: deskundigen maken zich zorgen om toename

met videoHet gebruik van zware pijnstillers is voor het eerst in jaren weer gestegen. Het omstreden medicijn oxycodon behoorde in 2021 zelfs tot de snelste stijgers. Deskundigen waarschuwen voor de risico’s. ‘Na een week kunnen mensen al moeite krijgen om te stoppen.’

4 reacties

 • Ceciel Buijser

  6 maanden geleden
  Even een kijktip: de serie Dopesick laat zien hoe agressief Oxycontin in de USA door de farmaceut Purdue Pharma aan de man is gebracht en wat voor immense ellende het heeft veroorzaakt (en hoe rijk de familie Sackler er van werd). Weliswaar gedramatiseerd maar waargebeurd, onder het motto dat het legaal is zijn er hele volksstammen zwaar verslaafd geraakt en heeft het middel het hele gemeenschappen verwoest. (Misschien denk je dan ook eens na voor je iets onbenulligs post, @Pieter Zeeuw.)
 • Marleen Verstraeten

  6 maanden geleden
  zodra we toelieten dat de amerikaanse multinationals onze bedrijven overnamen hebben we dit zelf in gang gezet.. we wisten hoe ze daar huin eigen werknemers lichamelijk en geestelijk kapot gemaakt hebben, en hoe de artsen daar reageerden met steeds zwaardere pijnstillers (is ook een industrie, immers) en dus kan het niemand verbazen dat we hier nu diezefde ontwikkeling zien. Bereid je dus voor op meer junkies en meer inbraken, gevolgd door een horde aanvallen van extreem rechts.
 • Marie-Louise Walter

  6 maanden geleden
  En wie schrijven deze zware pijnstillers voor?? I rest my case!!
 • Els Weber-van Dreuten

  6 maanden geleden
  Pieter is wel erg onder de indruk van Covid om daar steeds maar over te beginnen. Misschien verstandiger om toch maar ingeënt te worden hoef je je daar niet meer druk over te maken.