Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Pixabay

Mensen in een codependente relatie maken zichzelf ongelukkig: zo herken je de signalen

‘Codependent’ betekent letterlijk ‘medeafhankelijk’, en wie er last van heeft, schuift zijn eigen gevoelens en verlangens opzij ten voordele van iemand anders. Psychotherapeut Sarah Hofman geeft tekst en uitleg en somt alarmsignalen op.

2 reacties

 • bart verplak

  2 weken geleden
  Kom uit de tent, kom uit de tent, en wees niet langer codependent.
 • Hans van Doornik

  2 weken geleden
  In mijn visie gaat het niet zozeer om die ervaring van toen, dat is geschiedenis. Maar welke negatieve overtuiging iemand over zichzelf toen heeft aangenomen wat meestal begint met ""ik ben ........", die bestaat nog wel in het moment Dat is een veel kortere en direct werkende weg. Het opnieuw gaan beleven van toen is een lange en misschien onnodige vervelende weg. Een overtuiging bepaalt het standpunt waarvan uit iemand kijkt en de werkelijkheid ziet en ervaart ook over jezelf. helaas afgeko
 1. Jongerencoach Marijn deelt bericht van 13-jarige dochter die vriendin in nood uitlegt wat haar moeder voor werk doet

  Jongeren­coach Marijn deelt bericht van 13-jarige dochter die vriendin in nood uitlegt wat haar moeder voor werk doet

  ‘Ze heeft zeg maar ervaring met jeugdzorg en die shit. […] Ze snapt pubers zeg maar gewoon goed dus ja.’ Met die woorden probeerde de 13-jarige Floor een vriendinnetje in nood aan te moedigen eens in gesprek te gaan met haar moeder, jongerencoach Marijn (40). Marijn deelt de functieomschrijving in tienertaal op LinkedIn en de reacties zijn hartverwarmend én hilarisch.