Volledig scherm
PREMIUM
© Eyecandy Images

Mijn man heeft geen libido door medicijnen, wat nu? Onze expert geeft antwoord

vraag het onsOns panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer gaat het over het libido: wat te doen als het libido van jou, of je partner verlaagt door het gebruik van medicijnen?

Huisarts Rutger Verhoeff: ,,Bepaalde medicijnen kunnen het seksleven op twee manieren verstoren: door het veroorzaken van een erectiestoornis of door het verlagen van het libido. Uw man slikt bloeddrukverlagers. Van sommige bloeddrukverlagers - met name bètablokkers - is bekend dat zij erectiestoornissen kunnen geven.’’ 

  1. De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als traumatisch
    Video

    De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als trauma­tisch

    ,,De bevalling van een baby wordt door veel moeders als iets ontzettend moois gezien. Maar wat voor de ene moeder een roze wolk is, is voor de ander een traumatische ervaring. Sommigen houden er zelfs een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan over.” Gynaecoloog Claire Stramrood van het Amsterdams Medisch Centrum legt in haar college bij de Universiteit van Nederland* uit wat de gevolgen van PTSS kunnen zijn en hoe we het kunnen voorkomen.