ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Moeten we leren leven met corona? ‘Als circulatie zo hoog is, kún je niet met het virus leven’

Volgens expertsKunnen we ons zorgsysteem zo organiseren dat we goede zorg kunnen blijven bieden, ook in coronatijd? Wat zijn dan de scenario’s? We vragen het de mensen die er middenin staan.

1 reactie

 • Jan Bergmans

  2 jaar geleden
  Inmiddels hebben vele onderzoeken mijn motto wel aangetoond dat voor de meeste mensen geldt: Liever een Infectie dan een Injectie, dát doe je pas écht (ook) voor een ander. . Natuurlijke immuniteit beschermt véél langer tegen ernstig ziek worden en houdt transmissie beter tegen. Voor > 98% van de mensen geldt dat het doorlopen van de infectie misschien wat vervelend is maar geen ernstig verloop kent. En de overige 1 á 2% met een ernstiger verloop, is goed te benoemen voor 90%.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?