Ook op vakantie kun je in beweging komen.
Volledig scherm
Ook op vakantie kun je in beweging komen. © Getty Images

Niet aankomen deze zomer? Let dan vooral op je alcoholgebruik

Sinds de sportscholen weer open zijn en teamsporten weer mogen, is voor velen de tijd aangebroken om gezonder te gaan leven. Eindelijk die coronakilo’s eraf. Maar rekening houden met een dieet in de zomer, en ook nog genoeg bewegen? Dat vinden veel mensen toch lastig.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Esther (33) heeft last van vervelende spasmes, toch leerde ze ermee leven: ‘We vergeten soms dat ik het heb’
  PREMIUM

  Esther (33) heeft last van vervelende spasmes, toch leerde ze ermee leven: ‘We vergeten soms dat ik het heb’

  Esther Vos (33) heeft al haar hele leven last van spasmes, ofwel cerebrale parese. Dat betekent dat ze het voorzichtiger aan doet. Haar lichaam functioneert immers niet zo goed. Zoals toen haar linkerknieschijf, uiterst pijnlijk, uit de kom vloog. Maar Esther heeft ermee leren omgaan en ze besloot zelfs naar een sportschool te gaan. ,,Het was spannend. Ik dacht dat ze alleen mijn handicap zagen.”