Winkelend publiek in supermarkt Lidl, foto ter illustratie
Volledig scherm
Winkelend publiek in supermarkt Lidl, foto ter illustratie © ANP

Ongezond is goedkoper en dat is ‘zorgwekkend’: één op de drie eet door inflatie minder gezond

Gezond en gevarieerd eten en in clubverband sporten komen in de knel door de bezuinigingsdrift waarmee veel Nederlanders zich door dure tijden heen worstelen, blijkt uit nieuw onderzoek. Terwijl mensen vaak wél een gezondere levensstijl willen.

6 reacties

 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Inkopen op prijs resulteert hier in een kast vol simpele en heel gezonde producten. En wat je laat staan vanwege de prijs zal de gezondheid helemaal geen kwaad doen.
 • Jan Berg

  2 maanden geleden
  Zoals mevrouw Kaag heeft gezegd: We worden allemaal een beetje armer de komende jaren en zullen veel minder moeten consumeren. Dat is haar beleid voor Nederland dus niet zeuren allemaal.
 • Marijke Wissink

  2 maanden geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Als er steeds maar geschreven wordt dat gezond eten duur is, lijkt dat óók een feit te zijn. Ik denk dat het wel meevalt, zeker is alles wel verhoogd, er zijn óók nog héél goede aanbiedingen. Zowel in de suppermarkt als bij de bakker en de slager. Eet groente van het seizoen, er zijn aanbieding 1plus1 gratis. Óók hoeft men niet elke dag vlees te eten, ga voor een goede maaltijd en laat bier, chips, veel snoep, vier soorten zoetigheid, sigaretten, enz. staan. En fiets!
 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  Supermarkten maken winst op winst terwijl “basis” voedsel(brood, aardappelen, groentes en nederlands fruit) makkelijk in prijs omlaag kan zonder de boeren en kwekers te benadelen.
 • Joost Achterberg

  2 maanden geleden
  Tips op een website die vermeld dat je absoluut gezonde dingen moet kopen, handig, maar echter is daar meestal geen geld voor en om deze tips te volgen moet dat er wel zijn natuurlijk. Een eventuele oplossing: BTW op verse groenten en fruit verlagen naar 0%, BTW op ongezonde zaken verhogen naar 30% of nog meer. Koop het ook niet bij de supermarkt maar bij de groentewinkel of bij de boer.