Volledig scherm
PREMIUM
© TRIK

Slecht zicht, overbeharing of urineverlies? De laser lost het op

Laseren kan verschillende aandoeningen verhelpen, dankzij een lichtbundel die heel precies schijnt in bloed, cellen, op pigment en haar. Een rondje door het lichaam.

Schimmelnagel
Een schimmelnagel ontstaat door een infectie van de nagelplaat. Door de energie van het laserlicht ontstaat warmte, waardoor micro-organismen sterven. ,,Het slagingspercentage van de behandeling is zo’n 75 procent”, zegt Ivanka Overbeek van MediDerm, een praktijk voor huidtherapie. ,,Als de schimmelnagel terugkeert, komt dat vaak door slechte nazorg. Na de behandeling moet je bijvoorbeeld dagelijks antischimmelmiddel smeren, totdat de nagel gezond is.”

  1. De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als traumatisch
    Video

    De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als trauma­tisch

    ,,De bevalling van een baby wordt door veel moeders als iets ontzettend moois gezien. Maar wat voor de ene moeder een roze wolk is, is voor de ander een traumatische ervaring. Sommigen houden er zelfs een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan over.” Gynaecoloog Claire Stramrood van het Amsterdams Medisch Centrum legt in haar college bij de Universiteit van Nederland* uit wat de gevolgen van PTSS kunnen zijn en hoe we het kunnen voorkomen.