Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

‘Stel, aan je sterfbed staan drie boze ideeën. Welke is dan het meest boos omdat jij het niet waarmaakte?’

Na dik een jaar af en aan in lockdown wordt het steeds moeilijker om mentaal fit te blijven. Wouter de Jong (40) schreef het boek Mindgym Journal, vol tips over hoe we het beste die laatste lockdownloodjes kunnen verlichten.

 1. Michiel viel 40 kilo af zonder naar de sportschool te gaan: ‘Vijf simpele aanpassingen in mijn leven’

  Michiel viel 40 kilo af zonder naar de sport­school te gaan: ‘Vijf simpele aanpassin­gen in mijn leven’

  Wanneer zijn vrouw komt te overlijden, gaat bij Michiel Soullié (40) de knop om. Als de enige overgebleven ouder van zijn zoon, moet hij nog even mee – en dus de nodige kilo’s kwijtraken. Ook wordt het tijd dat hij als verpleegkundig specialist een voorbeeldfunctie aanneemt voor zijn patiënten, vindt hij. Dat hij door een paar simpele aanpassingen in zijn leven in een half jaar tijd 40 kilo zou afvallen, had hij echter nooit verwacht. Zijn netwerk op LinkedIn staat evenzeer versteld.
 2. Arie Boomsma loopt mee met olympiërs: ‘Bang dat ik om zou vallen’
  FIT NAAR TOKIO

  Arie Boomsma loopt mee met olympiërs: ‘Bang dat ik om zou vallen’

  Topsport vergt niet alleen veel van je lijf, ook mentaal moet je sterk in je schoenen staan. Maar hoe gaat het eigenlijk allemaal in zijn werk als je je klaarmaakt voor de Olympische Zomerspelen? Arie Boomsma liep voor de nieuwe reeks Fit naar Tokio, vanaf vandaag te zien op deze site, mee met diverse olympiërs. ,,Het gaat niet alleen om de sport, maar ook om het brengen van offers en je eigen angsten overwinnen.”