Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

‘Tot de dood ons scheidt’ gaat niet meer op: ‘Stel dat ik nog 40 jaar met diegene moet’

Het aantal scheidingen van mensen in de leeftijdscategorie 50+ neemt al een aantal jaren toe. Hoe komt dat en wat maakt een scheiding op oudere leeftijd anders dan wanneer je jong bent? „Mensen hebben tegenwoordig nog een heel leven voor de boeg na hun vijftigste. Het vooruitzicht om nog dertig jaar met dezelfde partner door te moeten, schrikt af.”

7 reacties

 • Marleen Verstraeten

  1 jaar geleden
  Mensen veranderen ook, en seriële monogamie is prachtig, niks mis mee. Echt goed mis is het idee om mensen een leven lang an elkaar te ketenen. Welke sadist heeft dit ooit verzonnen?
 • Marie-Louise Walter

  1 jaar geleden
  In de natuur zijn er wel voorbeelden van monogamie, maar dat is een minderheid
 • Louis Jansen

  1 jaar geleden
  Mijn vrouw was bijna 64 toen zij na een lang gevecht overleed. Zelf ben ik nu 72. Nog 18 (?) jaar samen doorgaan was onze hoop. We hadden samen nog veel plannen wanneer ze zou stoppen met haar praktijk. Het heeft zo niet mogen zijn. Het zal per persoon vast wel verschillen maar ik begrijp niet hoe iemand tot de conclusie kan komen zoals hierboven omschreven maar wij konden ons gelukkig prijzen dat onze keuze uit liefde was ontstaan en die liefde bleef tot het eind. "Voor altijd" was ons motto .
 • Martha van Vreeswijk

  1 jaar geleden
  Wij zijn al bijna 62 je getrouwd .En het gaat dus nog steeds goed .Alleen erg dat mijn man nu niet meer is die hij vroeger was ,dat heeft te maken met zijn. Ziekte. Ik vind dat tegenwoordig over scheiden veel te makkelijk wordt gedacht. Wij zijn nog steeds gelukkig met elkaar.neem een voorbeeld aan de oudere generatie .want zoals wij zijn er meer. Lief en leed deel je met elkaar Je beloofd toch eeuwige trouw? Houd je daar dan ook aan .
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  Scheiden is te gemakkelijk. Zit er een scheet dwars dan maar scheiden. Het zegt al genoeg dat tijdens de bankencrisis het aantal scheidingen lager was vanwege restschulden. Men kan zich vergissen of door buitengewone omstandigheden uit elkaar moeten. Maar als je trouwt dan doe je dat in principe voor je leven. Zoals overal zijn er tegenslagen en die moet je oplossen samen en niet voor weglopen.