Wetenschapper Stefan Lipman.
Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschapper Stefan Lipman. © Peter Franken

Wetenschapper: Roker minder duur voor de maatschappij dan een niet-roker

Wetenschapper Stefan Lipman onderzoekt hoe we voor gezond gedrag kiezen en welk prijskaartje daaraan hangt. ,,Er wordt algemeen aangenomen dat gezond gedrag de maatschappij minder kost dan ongezond gedrag. Dat klopt niet.’’

11 reacties

 • Gert Mans

  1 jaar geleden
  Verbiedt de verkoop van tabak en tabaksindustrie. Keer op keer is de roker het mikpunt. De fabrikant en de staat die de roker financieel plukt lees ik niets. Als ik als roker nergens meer een sigaret kan kopen moet ik wel stoppen.
 • Wim Baardse

  1 jaar geleden
  Al mijn vrienden die rookten zijn al 10 jaar dood. Allemaal kanker. Heb ik roken gemist? Alleen het eerste jaar na het stoppen. Daarna geen behoefte aan die verslaving. Blijft het gevaar van Schiphol en hoogovens.
 • Dhr Jansen

  1 jaar geleden
  Zal wel waar zijn, maar een totaal nutteloos onderzoek ! Ga eens praten met longpatienten en verdiep je in het verloop van de longziektes
 • Willem Zuidersteen

  1 jaar geleden
  @Zomers tabak of rook binnenkrijgen is hoe dan ook slecht en ongezond, ook als het niet over de longen gaat. Een hoop nare ziektes en aandoeningen liggen op de loer, met heel nare gevolgen en waar overlijden waarschijnlijk niet eens de ergste is. Geldt net zo goed voor sigaren en pruimtabak. Google er eens op los zou ik willen zeggen.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  M. Dunk... ik rook sigaren en niet over de longen. Iemand heeft mij ooit vertelt dat dit geen kwaad kan.