Volledig scherm
PREMIUM
© Flos Vingerhoets

Zeven lessen die je wijzer maken over relaties

Veel mensen dromen van een liefde voor altijd; en toch scheiden meer stellen dan ooit. Journalist Belinda Luscombe zocht uit hoe je samen (langer) gelukkig blijft.

In haar nieuwe boek Nog lang en gelukkig brengt Belinda Luscombe, allerlei feiten en onderzoeken samen over de effecten van langdurige relaties en relatieproblemen. Mensen die erin slagen hun huwelijk overeind te houden zijn gezonder, gelukkiger, rijker, hebben meer seks en niet onbelangrijk: hun kinderen zijn meestal ook gelukkiger en gezonder. Hoe doen ze dat? En klopt dat met de bevindingen van relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven en spiritueel schrijver en coach Jan Geurtz?

  1. De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als traumatisch
    Video

    De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als trauma­tisch

    ,,De bevalling van een baby wordt door veel moeders als iets ontzettend moois gezien. Maar wat voor de ene moeder een roze wolk is, is voor de ander een traumatische ervaring. Sommigen houden er zelfs een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan over.” Gynaecoloog Claire Stramrood van het Amsterdams Medisch Centrum legt in haar college bij de Universiteit van Nederland* uit wat de gevolgen van PTSS kunnen zijn en hoe we het kunnen voorkomen.