Ziekenhuismedewerkers gaan opnieuw staken: ‘Gelul dat patiënten in gevaar komen, dat zijn ze al’

ReportageOok al wachten vele patiënten op operaties, ziekenhuismedewerkers gaan volgende maand weer staken. ,,Het is gelul dat patiënten in gevaar komen, dat zijn ze al.’’

 1. Hans (52) kreeg vijf jaar geleden een hartstilstand en raakt het internet met zijn tatoeage én boodschap

  Hans (52) kreeg vijf jaar geleden een hartstil­stand en raakt het internet met zijn tatoeage én boodschap

  ‘08 oktober 2016 hield mijn hart op met kloppen. Die dag had ik zoveel geluk’, met die woorden opende Hans Rhebok vorig weekend een LinkedIn-bericht. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het is precies hoe Hans terugkijkt op die zwarte dag met een gouden randje. Hij had dan wel dood kunnen zijn, maar hij lééft nog. En dat is dankzij reanimatie en AED. De gebeurtenis zette hem aan het denken en inmiddels maakt hij zich hard voor meer AED’s en reanimatiekennis in Nederland. En de boodschap die hij daarover deelt op LinkedIn werd breed ontvangen.
 2. Waarom doet Radboudumc niet mee aan ‘grootste staking ooit’? ‘Duurt even voor vuurtje hier brandt’
  PREMIUM

  Waarom doet Radboudumc niet mee aan ‘grootste staking ooit’? ‘Duurt even voor vuurtje hier brandt’

  NIJMEGEN - Het personeel van zeven academische ziekenhuizen legt vandaag een deel van de werkzaamheden neer door wat door FNV Zorg ‘de grootste staking’ ooit wordt genoemd in universitaire ziekenhuizen. Grote afwezige tijdens de staking is het Radboudumc ,,We konden het organisatorisch niet op tijd redden", aldus Caroline Roos, FNV Vakbondsfunctionaris bij Radboudumc.