Volledig scherm
PREMIUM
Anna van Buren en Willem van Oranje zijn komend weekeinde te gast in Grave tijdens de Vestingstedendagen. © Herman Wissink

30.000 bezoekers bij eerbetoon aan Anna van Buren

VideoGRAVE Verwacht wordt dat komend weekeinde 20.000 tot 30.000 belangstellenden de Vestingstedendagen in Grave zullen bezoeken. Zeker nu de verkeersvoorspellingen gunstig zijn.

De Vereniging Nederlandse Vestingsteden presenteert zich met een jaarlijks terugkerend evenement dat elk jaar in een andere vestingstad plaatsvindt. Vorig jaar werden de Vestingstedendagen gehouden in Geertruidenberg.

Zaterdag en zondag zijn er tussen 12.00 en 17.00 uur optredens, demonstraties, is er een markt met oude ambachten en zin er in de straten van de binnenstad van Grave rondlopende acts met ridderspelen, kanonniers, schutterijen, troubadours, gildes en oude schepen aan de Loswal.
Er worden kampementen gemaakt op het bastion Bekaf en op de Loswal.

Zondag is er om 13.00 uur vanaf de Hampoort een intocht met gilden en genodigden van de andere vestingsteden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland