Ballonnen alsnog de lucht in boven Grave

videoGRAVE - Na twee mislukte pogingen gingen de ballonnen zondagavond tijdens het Ballonfestival Grave dan toch de lucht in. Dat had vrijdag en zaterdag al moeten gebeuren, maar toen werd het varen met de ballonnen van het programma geschrapt vanwege te harde wind.

Eigenlijk was daarmee een definitief eind gekomen aan het ballonfestival, dat de tiende editie beleefde. De organisatoren stoppen ermee omdat het festival veel tijd en energie van ze vergt. Op het hoogtepunt stoppen, dat was de bedoeling.

Om het festival niet helemaal in een deceptie te laten eindigen, werd bij de gemeente Grave en de provincie Noord-Brabant aangeklopt met het verzoek zondag te mogen vliegen. De gemeente en provincie gaven toestemming, zodat de 30 ballonnen alsnog de lucht in konden.

Volledig scherm
De ballonnen gingen zondagavond alsnog de lucht in op het Ballonfestival Grave. © DG
Volledig scherm
Een van de ballonnen van Het Ballonfestival in Grave. © DG
Volledig scherm
Ballonnen van Het Ballonfestival in Grave waren in de wijde omgeving te zien, zoals boven Nijmegen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland