Volledig scherm
Estria - DWSH, op zondag 1 september. Nog op het oude sportpark Kranenhof. © Ed van Alem

Bestuur fusieclub in Grave: ‘Verantwoordelijk te werk bij nieuw sportpark’

GRAVE - Op 16 september aanstaande zal de gemeenteraad van Grave een besluit nemen over de nieuwe sportaccommodatie én de toekomst van de voetbalclubs Estria, GVV’57 en SCV’58 alsmede Hockeyclub Grave.

,,We zijn zorgvuldig te werk gegaan om risico’s uit te sluiten en de toekomstbestendigheid van de nieuwe fusieclub, de Hockeyclub en de nieuwe accommodatie te garanderen. De verantwoordelijkheid ligt immers bij ons en ons nageslacht", zegt Jan Nuijen, namens hoofdbesturen Estria/GVV’57/SCV’58 en Stuurgroep EGS. 

Hij reageert daarmee op uitlatingen van burgemeester Lex Roolvink die zijn zorgen uit over de financiën die nodig zijn voor de realisatie van een nieuw sportpark Kranenhof.

,,Wij hebben kennisgenomen van de zorgen die burgemeester Roolvink in de media heeft geuit en hadden zijn zorgen graag in een persoonlijk gesprek besproken. Wij hebben de zorg positief omgezet in acties om eventuele financiële risico’s te reduceren of waar mogelijk uit te bannen. We waarderen de betrokkenheid en begrijpen de zorgen die worden uitgesproken door derden, maar kunnen niet anders dan ons baseren op feiten en deskundigheid én die liegen er niet om!"

Quote

We zijn zorgvuldig te werk gegaan om risico’s uit te sluiten en de toekomstbe­sten­dig­heid van de nieuwe fusieclub, de Hockeyclub en de nieuwe accommoda­tie te garanderen.

Jan Nuijen, Bestuur Estria/GVV’57/SCV’58

150 vrijwilligers

,,Met inzet van ruim 150 vrijwilligers en daarnaast vele professionals is de afgelopen jaren gewerkt aan de totstandkoming van de plannen. Alle deskundige en onafhankelijke partijen hebben de plannen als haalbaar beoordeeld en afspraken en juridische verantwoordelijkheden zijn goed en overwogen vastgelegd. 

,,De toekenning van de Rijkssubsidie van ruim 1 miljoen euro is uniek, die kans komt niet iedere dag voorbij. De gemeente wilt dat sportverengingen zelfredzaam zijn en dat laten we zien. Sport en bewegen zal nog meer gestimuleerd worden in Grave en dat geeft een extra grote maatschappelijke betekenis."

Afstemming

,,Na een positieve besluitvorming door de gemeenteraad op 16 september begint het pas. Voorbereidingen en uitvoering zullen gepland gaan worden, maar bovenal zullen we dan naast het verder betrekken van de leden bij de uitvoeringsplannen, ook met de omgeving in contact treden om een goede afstemming te hebben en belangen goed te borgen, en ook de Graafse gemeenschap op de hoogte houden van de vorderingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland