Volledig scherm
Rob Geurts, ontwikkelaar SocialApp, helpt gebruiker Margriet van Woerkom. © C Pijnenburg

Bewoners Catharinahof Grave krijgen app tegen eenzaamheid

GRAVE - Bewoners van woon- en zorgcentrum Catharinahof in Grave krijgen, als ze dat willen, binnenkort een app op hun tablet of smartphone geïnstalleerd die eenzaamheid moet tegengaan. 

Het idee komt uit de koker van Rob Geurts (31) uit Haaren. In de SocialApp gaat het over dagelijkse beslommeringen, over samen koffie drinken, wandelen of over vervoer. In zorgcentrum de Leyenhof in Helvoirt gebruiken 42 bewoners de app al. 

De oma van zijn vriendin woont in de Leyenhof en daar viel het Geurts op dat steeds meer ouderen digitaal actief worden. ,,Ik zag een kans en heb Avans Hogeschool in Den Bosch gevraagd of studenten voor mij een app konden ontwikkelen. Zeventien studenten kozen mijn voorstel uit. Zij zagen het allemaal zitten’’, zegt de ontwikkelaar. 

‘Je ontmoet nieuwe mensen’

Volgens Margriet van Woerkom, een bewoonster van Leyenhof, werkt het systeem goed. ,,Via de app heb ik nu al twee bonnenboekjes vol met cadeautjes van de plaatselijke super. De donateur van de bonnen bracht ze langs en nu heb ik met haar contact. Je ontmoet zo nieuwe mensen.”

Simpel, veilig en toegankelijkheid, dat is volgens Geurts de basis van de SocialApp: simpel voor ouderen, en veilig door met een gesloten groep te werken. ,,Een lokale beheerder van de groep ziet daar op toe.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland