Volledig scherm
Brand legt grote stal in Gassel in de as. © SK=Media

Brand legt grote stal in Gassel in de as, paarden op tijd naar buiten

UPDATEGASSEL - Aan de Maasveld in Gassel heeft op de vroege ochtend van zaterdag een brand een grote stal in de as gelegd. Meerdere korpsen van de brandweer hadden het vuur na een uur of twee onder controle. Vier paarden die in de stal stonden, zijn op tijd in veiligheid gebracht.

Volledig scherm
Brand bij grote loods in Gassel. © SK-Media
Volledig scherm
Brand legt stal in Gassel in de as. © SK=Media

Er zijn geen gewonden gevallen en de brand is uiteindelijk niet overgeslagen op het huis op het terrein. Wel was de rookontwikkeling groot; die trok over de Maas onder meer richting Overasselt. De brandweer had onder andere hoogwerkers nodig om bij de vlammen te kunnen.

Voorbijgangers
De brand werd rond 03.00 uur opgemerkt door voorbijgangers op de Maasveld (N321). Die waarschuwden de brandweer. De hulpdiensten schaalden al snel op naar 'zeer grote brand' en hebben de bewoners gewekt. Rond 05.00 uur was de brand onder controle. De brandweer was vervolgens nog wel een paar uur bezig om de vlammen te doven.

De provinciale weg is een tijd lang afgesloten geweest.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer stonden er kleine materialen in de schuur en lag er hooi. 

Volledig scherm
Brand legt stal in Gassel in de as. © SK=Media

Maasland