Zicht op Grave
Volledig scherm
PREMIUM
Zicht op Grave © Ed van Alem

Curator Scheepswerf Grave eist rectificatie gemeente

GRAVE  - Het persbericht dat de gemeente Grave vorige week vrijdag heeft verspreid over de scheepswerf klopt niet. Curator mr. Remco Michielsen vindt dat de gemeente moet rectificeren. Volgens de gemeente wordt de schadeclaim die de gemeente tegemoet kan zien omdat het schuldig is bevonden aan het faillissement van de werf maximaal twee miljoen euro. De curator denkt, zo liet hij eerder doorschemeren, aan bedrag richting de 10 miljoen euro.

8 reacties

 • Ook

  1 maand geleden
  ZOMERS: De gemeente kan wettelijk geen faillissement aanvragen en dan op de door u geschetste manier op een slinkse wijze onder het zelf behoorlijk meebetalen aan de schulden wegkomen.Ik vind dat trouwens ook een verwerpelijke instelling die u laat zien.Zolang dit hele proces loopt gaat de provincie dat lekkend vat dat gemeente Grave heet ook niemand anders in de maag splitsen, dat is niet fair naar de nieuwe gemeente toe en is ook niet wat de raad van Grave toch wilde?
 • Willem

  1 maand geleden
  Daar zit die nieuwe gemeente niet op te wachten, denk ik.
 • flabus

  1 maand geleden
  Dan pas nadat de boete is voldaan!
 • Grave48

  1 maand geleden
  Wat een onkunde weer.
 • de heer Jan Zomers (68)

  1 maand geleden
  Hier schrik ik van... de claim is geen 2 maar 10 miljoen euro !Er zit niets anders op dat de gemeente Grave faillissement aanvraagt en onder curatele komt bij de provincie Noord-Brabant.De provincie zal zorgen voor de afwikkeling waarbij Grave, Velp en Escharen in 2022 bij de nieuwe gemeente Land van Cuijk worden gevoegd... nood breekt wet.
 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Maasland