Volledig scherm
PREMIUM
Het Hertoggraafsingel is er niet overzichtelijker op geworden. © Ed van Alem

'De Hertogsgraafsingel veiliger? Na aanpassingen is de weg juist gevaarlijker’

GRAVE - Fietsers die van de weg worden gedrukt, mensen die liever over de stoep fietsen en tegemoetkomende auto's die elkaar nauwelijks kunnen passeren. Het is er op de Hertogsgraafsingel in Grave niet veiliger op geworden sinds de gemeente er aanpassingen heeft laten uitvoeren. Dat stelt Henk-Jan Zwikker. 

Zijn zoontje Teun (11) maakt op weg naar school dagelijks van de Hertogsgraafsingel gebruik. ,,Maar hij durft er niet meer doorheen te fietsen'', legt Zwikker uit. ,,En een buurmeisje heeft er laatst een hele tijd stilgestaan, omdat ze niet wist wanneer ze nu veilig verder kon fietsen. Met chagrijnige toeterende automobilisten achter zich tot gevolg. Er moet iets gedaan worden voordat er ongelukken gebeuren.‘’

De verkeersremmende maatregelen bestaan uit nieuwe bestrating en de aanleg van parkeerhavens, waardoor er aan beide zijden geparkeerd kan worden. Gevolg is dat de weg er erg smal is geworden. ,,De weg slibt daardoor bij drukte snel dicht en met de fietsers die er door de aanpassingen niet goed kunnen fietsen is de chaos compleet'', beschrijft Zwikker.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland