Een van de vijvers bij de Anna van Burenweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de vijvers bij de Anna van Burenweg. © Ed van Alem

De vissen in Grave zijn gered nu de regels voor bagger zijn opgerekt

GRAVE - De vijvers in Grave zouden gerenoveerd worden. De plannen lagen klaar. De nog levende vissen konden weer zwemmen in schoon water. Althans, dat was het idee. Toen kwam de PFAS-regeling. De vervuilde bagger mocht niet meer weg. De reconstructie lag maanden stil. Maar maandag is het werk eindelijk begonnen.

Het riet bij de vijvers aan de Anna van Burenweg.
Volledig scherm
Het riet bij de vijvers aan de Anna van Burenweg. © Ed van Alem

Het was vorige week nog rustig bij de vijvers aan de Anna van Burenweg. De meeuwen dreven rond. Er kwam een fietser langs. Ze schrokken weg, het water rimpelde na. Niet wetende dat de rust tot 13 maart verstoord wordt door vrachtwagens. De vijvers worden gebaggerd.

Dit betekent ook dat het de komende weken erg onrustig is in Grave. De bagger wordt afgevoerd via de Essinklaan, Stoofweg en de N324. Dit kan hier voor geluidsoverlast zorgen en problemen in het verkeer. Tevens zijn de vijvers deels ontoegankelijk, omdat er met machines wordt gewerkt en de veiligheid gewaarborgd moet blijven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland