De vrachtwagen ligt dwars op de weg.
Volledig scherm
De vrachtwagen ligt dwars op de weg. © SK-Media

Dode bij botsing auto met vrachtwagen in Escharen

UPDATEESCHAREN - Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto in Escharen is maandagmiddag rond 16.00 uur een dode gevallen. De politie vermoedt dat het om een zelfdoding gaat.

De vrachtwagen lag na het ongeval dwars op de weg. De N321 was door het ongeval afgesloten. 

De chauffeur moest met een lichte verwonding naar het ziekenhuis. Hij moest uit zijn vrachtwagen ontzet worden maar kon volgens een ooggetuige daarna wel op eigen kracht uit zijn cabine komen.

Volgens een vrouw die haar hond uit aan het laten was, hoorde ze een harde knal en zag ze toen ze opkeek een steekvlam. De politie was meteen ter plekke wat bij haar het vermoeden doet rijzen dat er sprake was van een achtervolging. ,,Ik wilde net 112 bellen toen mij werd verteld dat dat niet hoefde omdat ze van de politie waren.” De politie ontkent ten stelligste dat er sprake was van een achtervolging.

De burgemeester van Cuijk, Wim Hillenaar, bevestigt dat hij door politie en justitie op de hoogte is gesteld van de identiteit van de dode, maar wil verder nog niet reageren: ,,Zolang deze zaak in onderzoek is, wil en kan ik hier geen mededeling over doen.’’ 

Aan het einde van de middag werd bekend dat de dode Johannes V. is. Deze 47-jarige man - die woonde in Beers (gemeente Cuijk) werd gezocht voor de  moord op een meisje van 11 in Roemenië afgelopen weekend. 

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Maasland