Volledig scherm
Gevangenis in Grave. © Hollandse Hoogte / Ger Loeffen

Drie dagen lange lockdown gevangenis Grave levert niets op

GRAVE - De gevangenis in Grave was drie dagen lang hermetisch afgesloten. Door de ‘lockdown’ mocht niemand erin of eruit. De politie was op zoek naar smokkelwaar, maar heeft niets kunnen vinden. 

Er werd door de politie gezocht naar drugs en telefoons, omdat er aanwijzingen waren dat die massaal de gevangenis in waren gesmokkeld. De uitgebreide spitactie begon woensdag en is vrijdagmiddag afgerond. 

Tijdens de zoekactie werd het volledige dagprogramma stilgelegd. De gevangenen mochten geen bezoek ontvangen en moesten ook langer in hun cel blijven. Ze mochten wel het complex verlaten als ze voor de rechter moesten verschijnen.

Inmiddels is het dagprogramma weer voorzichtig opgestart en zal vanaf morgen weer volledig plaatsvinden. Ook in Zutphen werd de gevangenis deze week doorzocht. Hier werd één telefoon gevonden en 3 gram hasj.

Strenger beleid

De acties in Grave en Zutphen sluiten aan bij strenger beleid dat eerder door minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) is aangekondigd. Die wil een einde maken aan de vele smokkelacties in de gevangenissen en heeft aangekondigd vaker controles te gaan houden.

Maasland