Driekoningen in Grave: traktatie voor een traditie

VideoGRAVE - Veertien kinderen waren zondagmiddag naar Catharinahof in Grave gekomen om voor de ouderen die er wonen Driekoningen te zingen. Een traditie die steeds meer uit het straatbeeld verdwijnt, maar die in het zorgcentrum in stand wordt gehouden.  

,,Je ziet het steeds minder", zegt Annebé Verstege die namens Stichting Kinderfolklore Grave de activiteit voor de ouderen heeft opgezet. ,,Ik ging vroeger nog langs de deuren om te zingen, mijn kinderen ook. Maar dat gebeurt bijna niet meer.”

Doel? Snoep verdienen. Want tegenover een vocale prestatie staat een traktatie. Ook in Catharinahof waar de deelnemers werden beloond en waar voor de beste zangers en verklede koningen twee bekers stonden te wachten.  Maar de grote winnaars waren de ouderen die zichtbaar genoten. 

Volledig scherm
Een koninklijk optreden in Catharinahof. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland