Volledig scherm
Re-enactors zijn vaste gasten bij de herdenking in Grave. © Ed van Alem

Druk programma tijdens herdenking in Grave

GRAVE - In het weekeinde voordat het 74 jaar geleden is dat Operatie Market Garden plaatsvond (17 september 1944) wordt er in Grave de traditionele herdenking gehouden. 

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is er ook nu weer een druk programma. Met als hoogtepunt de herdenking op maandag 17 september om 19.00 uur bij het monument aan de John S. Thompsonbrug.

Op zaterdag 15 september is om 10.00 uur het  kampement aan de Mars en Wijthdijk open en te bezichtigen. Om 11.00 uur is er dan een rondrit, mede mogelijk gemaakt door het Centrum Management Grave door de stad met lichte legervoertuigen en re-enactors anno 1944. De stoet rijdt vanaf de Mars en Wijthdijk over de N324 om daarna een ronde door het centrum van Grave te maken. 

Om 15.00 uur is er dan met een schijngevecht Kazemat Noord aan de Maas ingenomen op de Duitse bezetter. Er wordt gebruik gemaakt van originele wapens en losse flodders. 

Op zondag is het schijngevecht om 11.00 en 15.00 uur. 

Op zondag 23 september (15.00 uur) zijn er dan nog parachutesprongen  door het Round Canopy Parachuting Team. Dat team organiseert op 21 en 22 september ook her-denkingssprongen in Groesbeek en Son. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland