Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

‘Dwangverpleging Gravenaar moet worden hervat’

DEN BOSCH/GRAVE - De dwangverpleging van een 44-jarige ontuchtpleger uit Grave moet worden hervat, na een aantal incidenten in de forensische psychiatrische kliniek De Schakel. Dat stelde het Openbaar Ministerie deze week in Den Bosch. 

Er zouden onder meer spullen zijn gevonden op zijn kamer, die volgens het OM ‘schokkend’ waren ‘in relatie tot vrouwen en seksualiteit’. De tbs-maatregel zou met twee jaar moeten worden verlengd, vindt Justitie.

De Gravenaar, veroordeeld voor het misbruik van minderjarigen in zijn woonplaats in 2001 en 2002, deed huilend een beroep op de rechtbank. ,,Ik wil dat de tbs ervan afgaat. Het heeft lang genoeg geduurd. Je kunt mensen met een beperking niet elke keer twee jaar extra geven. Die moet je naar huis sturen. Tbs is de hel voor me.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland