Een knal, nog een knal en nog één: NVWA onderzoekt mogelijke misstanden grote grazers na filmbeelden

videoStichting Taurus, die grote grazers beheert in natuurgebieden, heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan ‘ernstige aantasting van het dierenwelzijn’. Dat  onderzoekt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van beelden van een klokkenluider, die misstanden zegt te willen aankaarten. Volgens Taurus zijn het incidenten, volgens de klokkenluider is het een patroon.

16 reacties

 • G.W. Jansen

  2 jaar geleden
  Reactie op Jan Schamp - Zijn redenering volgend, als Jan Schamp ernstig verwond zou worden door een wolf óf door een fout van een mens: hij ziet het verschil niet. We kunnen dan heel wat langdurige rechtbankzittingen schrappen: vrijspraak. Overigens schrijft hij ten onrechte (!) dat wanneer een schaap door een wolf afgeslacht wordt er géén sprake is van dierenleed. Onjuist, het gaat hier om natuurlijk gedrag van de wolf, dat wél dierenleed veroorzaakt bij het prooidier, in casu het schaap.
 • Nicky Jansen

  2 jaar geleden
  Precies Mattie, fouten worden gemaakt die moeten worden recht gezet. Taurus moet haar werkwijze verbeteren. Om er dan van alles bij te halen om het nog erger te maken, ook al wordt dat niet gestaafd door het beeldmateriaal dat je zelf inbrengt, dan ga je te ver.
 • Jan Schamp

  2 jaar geleden
  Als een wolf weerloze schapen afslacht of ernstig verwondt is het natuur en geen dierenleed. Als door een fout van mensen dieren lijden is het dierenleed/dierenmishandeling. Ik zie het verschil niet.
 • J.H. Leenders

  2 jaar geleden
  Walgelijk. En deze beheerders denken dat ze alles mogen. Ook de NVWA laat hier steken vallen. Ook voor het in voorraad hebben van voor hun verboden medicijnen en verdovingsmiddelen. Geef dat bestuur een schop onder hun kont en laat ze opdonderen.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Niet alles is een complot Nicky, al schijn je dat wel te denken.