Volledig scherm
PREMIUM
Een sportschool voor vrouwen in Grave. Eigenaresse Marcia van Zwam (links) geeft uitleg. © Ed van Alem

Een sportschool alleen voor vrouwen in Grave: ‘Ik weet dat vrouwen zich soms storen aan mannen’

GRAVE - Waarom kiezen vrouwen voor een sportschool waar geen mannen komen? Een schaal vol mandarijntjes, verse bloemen, thee en vooral veel roze. Vrouwensportschool Hart For Her is zichtbaar anders dan een gewone fitnessclub. 

Jeanette Kamp (58) uit Grave doet hier wekelijks haar work-out. Volgens haar zijn de oefeningen het grootste verschil met andere sportscholen. ,,Vrouwen hebben meer evenwichtsgevoel”, legt ze uit. ,,Hier doen we veel oefeningen voor balans en coördinatie.” Lonneke Schuyling (36): ,,Je kunt meteen beginnen, het is niet massaal en de begeleiding is fijn. Alle leeftijden zijn hier samen bezig.”

De missie van Hart For Her is vrouwen letterlijk en figuurlijk sterker maken. In Nederland zijn zo’n 40 vestigingen. De sportformule bestaat uit een 30 minuten durend circuit van acht apparaten en tussenliggende oefeningen met losse hulpmiddelen. Iedereen kan op elk moment instappen. De toestellen staan opgesteld in een grote cirkel. Er klinkt muziek en om de 40 seconden een wissel-signaal.

Quote

Ik weet dat vrouwen zich soms storen aan mannen in een sport­school

Marcia van Zwam, Eigenaresse sportschool
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland