Volledig scherm
De uitslaande brand in Grave. © Saskia Kusters/SK-Media

Eigenaar Palazzo wordt niet vervolgd voor brandstichting

GRAVE - De 33-jarige eigenaar van het Palazzo theater in Grave wordt niet vervolgd voor brandstichting. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek naar de brand onvoldoende bewijs opgeleverd om de man te vervolgen en aansprakelijk te stellen voor de brand.

In de nacht van zondag 26 op maandag 27 april 2015 verwoestte een grote brand het theater aan de Maasstraat in Grave.

Brandstichting
De eigenaar zou kort daarvoor zijn overvallen en vastgebonden door onbekende mannen. De politie heeft diverse scenario's onderzocht. In de loop van het onderzoek kwam de eigenaar als verdachte naar voren. Op 9 november 2015 meldde de eigenaar zichzelf op het politiebureau. Hij werd aangehouden op verdenking van brandstichting, het doen van valse aangifte, verzekeringsfraude en het benadelen van de verzekeraar door de brand.

Onderzoek
De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende verklaringen die de man aflegde over de brand en tegelijkertijd is er technisch onderzoek gedaan. Wat de oorzaak van de brand is, is niet duidelijk geworden. Het onderzoek heeft onvoldoende bewijs opgeleverd om de eigenaar te kunnen vervolgen. Het onderzoek naar de brand gaat niet verder. Pas als er nieuwe aanwijzingen zijn, kan besloten worden om het onderzoek te hervatten.

Maasland