Foto: Het raadhuis van Escharen, gebouwd in 1876 op een foto uit 1986. Foto: Wies van Leeuwen, provincie Noord-Brabant
Volledig scherm
Foto: Het raadhuis van Escharen, gebouwd in 1876 op een foto uit 1986. Foto: Wies van Leeuwen, provincie Noord-Brabant © Wies van Leeuwen, provincie Noord-Brabant

Escharen, klein en trots, wil niet bij Grave

VAN ACHTTIEN NAAR ÉÉNIn de aanloop naar de fusiegemeente Land van Cuijk laat Geurt Franzen in ‘Van achttien naar één’ zijn licht schijnen over de gemeentes in deze regio die de afgelopen tweehonderd jaar zijn verdwenen. Vandaag aflevering 2: de gemeente Escharen.

1 reactie

 • J. Zomers

  6 dagen geleden
  Misschien was het beter geweest dat Escharen in 1942 tegelijk met Langeboom bij Mill was gekomen? De afstand van Escharen naar Langeboom is 6 km... ook daar praten ze van huus en thuus.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Maasland