Estria, GVV'57 en SCV'58.
Volledig scherm
Estria, GVV'57 en SCV'58. © eigen foto

Estria, GVV en SCV fuseren: leden geven via selfies akkoord

GRAVE - Estria, GVV’57 en SCV’58 gaan samen. De leden van de drie voetbalclubs uit de gemeente Grave hebben via selfies voor een fusie gestemd.

Dat werd zaterdagmiddag op een buitengewone algemene ledenvergadering duidelijk. Die online bijeenkomst, uitgezonden op Facebook en 0486TV, was nodig omdat door het coronavirus algemene ledenvergaderingen verboden zijn.

De leden van Estria, GVV en SCV hadden vanaf 1 mei twee weken de tijd om hun stem uit te brengen: door met het stemformulier (herkenbaar) op de foto te gaan en die via de mail, post of WhatsApp op te sturen. Dat was mogelijk nu de noodwet digitale besluitvorming van kracht is.

Quorum werd eenvoudig behaald

Bijna unaniem werd de fusie bekrachtigd. De leden van Estria (Escharen) stemden met 99,6 procent in, bij GVV uit Grave lag het percentage op 99,3 procent en bij het Velpse SCV op 94,8 procent. Het quorum werd eenvoudig behaald; met 74,2 procent was SCV het laagst.

Zo gaan Estria, GVV en SCV komend seizoen op in EGS’20. De clubnaam, een afkorting van de huidige drie verenigingen, werd net als de clubkleur (zwart) al eerder gekozen. De vereniging zal met zo’n duizend leden een van de grootste van de regio worden, in de derde klasse uitkomen en gaan spelen op De Kranenhof, het huidige sportpark van Estria en SCV.

Het logo van de nieuwe club is nog niet bekend. Er zijn drie opties waaruit de leden konden kiezen.

De drie logo's van EGS'20.
Volledig scherm
De drie logo's van EGS'20. © eigen foto

Maasland