Gemeenteraad Grave
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeenteraad Grave © Ed van Alem

Experts kritisch over vraagstelling bij referendum in Grave: ‘Het is een rare vraag met emotie erin’

GRAVE - ‘Bent u voor behoud van de gemeente Grave? Ja of Nee’. Deze vraag staat centraal tijdens de inwonerspeiling op donderdag 14 mei in Grave. Bestuurskundigen zijn zeer kritisch. De vraag stuurt mensen aan op zelfstandigheid en is onvolledig. De opiniepeiling, die duidelijkheid moet geven over de toekomst van Grave, roept dus vooral vragen op.

Na maanden discussie zijn ze eruit, in politiek Grave: op 14 mei mogen inwoners van Grave, Escharen, Gassel en Velp stemmen over de bestuurlijke toekomst van hun gemeente. 

De vraag in die volksraadpleging wordt niet, zoals min of meer verwacht: kiest u voor behoud van de zelfstandige gemeente Grave, óf voor samenvoeging met de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis en Mill en Sint-Hubert per 1 januari 2022? Nee, de vraag wordt: Bent u voor behoud van de gemeente Grave? Ja of nee.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland