Volledig scherm
PREMIUM
Ferdi Diesveld even terug bij bij de scheepswerf in Grave. © Ed van Alem

Ferdi moest zijn huis verkopen na het sluiten van de werf in Grave: ‘Ik heb staan janken bij de poort’

GRAVE/ NIJMEGEN - Ferdi Diesveld raakte in 2012 zijn baan kwijt toen de scheepswerf in Grave failliet ging. Nu zit hij in de bijstand en heeft hij zijn huis moeten verkopen. Een persoonlijk drama. Een van de 65.

Als Ferdi Diesveld (62) deze ochtend een kijkje gaat nemen bij de scheepswerf in Grave krijgt hij een brok in zijn keel. ,,Dit doet pijn”, zegt hij terwijl hij met een vuist op zijn hart tikt. 

De Nijmegenaar raakte in 2012 zijn baan kwijt toen de scheepswerf failliet werd verklaard. Nu het hof heeft bepaald dat de gemeente fout heeft gehandeld en verantwoordelijk is voor dat faillissement, komt alle ellende van bijna zeven jaar geleden bij hem weer boven. Na het faillissement werd hij werkloos, kwam in de bijstand terecht en moest noodgedwongen zijn huis verkopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland