Volledig scherm
Drukte op de open dag van de gemeente Cuijk bij een demonstratie van de brandweer. © DG

Geslaagde open dag Cuijk, smaakt naar meer in Grave en Mill

CUIJK - Het moet gek lopen wil er in Mill en Grave geen open dag komen van de gemeente, in navolging van Cuijk. 

De geslaagde open dag zaterdag van de gemeente Cuijk, met ook demonstraties van de brandweer, biedt hiervoor volgens Cuijk ‘voldoende aanknopingspunten'.  ,,Met zo'n 1.800 bezoekers kijken we terug op een zeer geslaagde dag’’, zegt een woordvoerster. Cuijk, Grave en Mill werken sinds januari 2014 ambtelijk samen.  

Enthousiasme

,,Wanneer en hoe we dat doen in de andere gemeenten, is nog niet bekend. Dat moet natuurlijk ook gebeuren in afstemming met de gemeentebesturen, die er uiteindelijk over gaan. Maar de open dag in Cuijk en het enthousiasme van het bezoek bieden hiervoor zeker aanknopingspunten.’’

De Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar sprak voorafgaand aan de raadsvergadering deze week van ‘een buitengewoon succesvolle open dag'. 

Sint Anthonis

Sint Anthonis ging Cuijk eind september voor met een open dag. Hierop komt, zei een woordvoerder vorige week in De Gelderlander, de komende jaren vrijwel zeker een vervolg. In Sint Anthonis vonden ruim 600 inwoners de weg naar het gemeentehuis, dat alle deuren open zette. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland