Volledig scherm
PREMIUM
Joshua Pennings. © Theo Peeters

Graafse staalkunstenaar Joshua Pennings is een gelukkig man

GRAVE - Hutje mutje stonden ze in zijn tuin, de stalen dieren van de Graafse kunstenaar Joshua Pennings. Nu hebben ze alle ruimte, want de Graafse sculpturenkunstenaar heeft met zijn partner Marijke Deplaa zijn huis in een wijk verruild voor een voormalige lagere school. Die doet nu dienst als woon- en werkplek. De planning is dat alles over twee jaar klaar is. Hoe de zaken er, na een jaar intensief verbouwen, voor staan, is te zien van 1 tot en met 9 september. Want dan gaat de poort open voor belangstellenden uit binnen- en buitenland.

Die poort was de ingang van basisschool De Wegwijzer. Die heeft elders in Grave onderdak gevonden. Over een tijd zal dit toegangshek vervangen zijn door een ongetwijfeld kunstzinnige creatie van de internationaal vermaarde Pennings (46). Die heeft de komende tijd nog wat belangrijkere zaken aan zijn hoofd als het gaat om renoveren. Maar Pennings en Deplaa zijn al behoorlijk op streek. Het schoolplein, een betonnen bak met tegels, is bijvoorbeeld veranderd in een ruime beeldentuin waar onder meer een grote libelle, een stoere stierenkop, een drieste draak en een flexibele uil de boel in de gaten houden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland