Zo gaat de nieuwe accommodatie van de nieuwe sportclub op Sportpark Kranenhof eruit zien.
Volledig scherm
Zo gaat de nieuwe accommodatie van de nieuwe sportclub op Sportpark Kranenhof eruit zien. © GVV’57, Estria en SCH’58.

Graafse voetballers mogen stemmen op de naam van hun nieuwe voetbalclub

GRAVE - Deze zomer nemen de Graafse voetballers afscheid van de clubs Estria, GVV’57 en SCV’58. Hun clubs gaan fuseren in één grote nieuwe club. En hierbij hoort een nieuwe naam. Maar welke? Er zijn vijf opties waar alle leden uit mogen kiezen.

Een nieuwe naam voor een voetbalclub. Die verzin je niet zomaar. Daarom was er enkele weken een wedstrijd uitgeschreven. Iedereen mocht een naam insturen.

,,Er zijn ruim 60 namen binnen gekomen”, vertelt Jan Nuijen van de Stuurgroep Samenwerking. Deze Stuurgroep is in het leven geroepen om de fusie tussen Estria (Escharen), GVV’57 (Grave) en SCV’58 (Velp) in goede banen te leiden. Zij schrijven bijvoorbeeld de nieuwe statuten en laten een nieuw logo ontwerpen. Maar moeten er ook voor zorgen dat er een nieuwe naam komt. 

Welke gaat het worden?

,,We hadden bij de selectie een paar criteria. Zo mochten de namen niet terug verwijzen naar een oude club of naar alleen Escharen, Grave of Velp”, zegt Nuijen. ,,Maar de keuze was niet makkelijk. Er kwam best veel emotie bij kijken.” Uiteindelijk zijn ze tot 5 opties gekomen:

1) EGV ’20 -  ‘De afkorting Escharen, Grave, Velp. Het geeft de nieuwe start aan voor de drie kernen.

2) TRINITAS ’20 -  ‘Drie-eenheid in Latijn’

3) INVICTUS ’20 - ‘Onoverwinnelijk in Latijn’

4) DE BONS ’20 - ‘Generaal de Bons, kracht en respect. Belangrijke strateeg uit de 18e eeuw die de stad Grave verdedigde.

5) EGS ’20 -  Afkorting Estria (Escharen), GVV’57 en SCV’58. Drie verenigingen bundelen hun krachten.

’20 is een zekerheidje

Dat de naam eindigt op ’20 staat in ieder geval vast. ,,80 procent van de ingezonden namen eindigden hier op. Waarschijnlijk om het nieuwe startjaar in te luiden.”

Tot 10 februari kunnen alle leden van de drie voetbalclubs de uiteindelijke naam kiezen. Één stem per lid. Stemmen kan door te mailen naar sponsorcommissie@egs-sport.nl.

Maasland