Protesten bij de herindeling van 1988. Als het aan Grave ligt komt er in 2023 geen grote gemeente Land van Cuijk.
Volledig scherm
Protesten bij de herindeling van 1988. Als het aan Grave ligt komt er in 2023 geen grote gemeente Land van Cuijk. © Archieffoto: Ed van Alem

Grave dwarsboomt grote herindeling in Land van Cuijk

GRAVE - De gemeente Grave werkt in ieder geval de komende vier jaar niet mee aan de vorming van één grote gemeente Land van Cuijk. Bekeken zal worden of het beter is dat Grave volledig zelfstandig blijft of dat gewerkt moet worden aan een herindeling met alleen de gemeenten Cuijk en Mill en Sint Hubert.

12 reacties

 • Dr. F.A.G.J. Eggink

  4 jaar geleden
  De bevolking kan geen keuze maken omdat de provinciale indelingen dit tegen houden. Boxmeer en Cuijk kunnen beter met Gennep samen gaan (aansluiting bij Duitsland) net zoals Grave met Wijchen en Beuningen. Provincies opheffen lijkt mij het beste dan vallen er ook belastinggelden vrij die terug kunnen naar de burgers! Stoppen met ressentimenten en provinciale grenzen.
 • Han Kersten

  4 jaar geleden
  Het failliet van de scheepswerf is wat mij betreft een mooi voorbeeld van een "zelfstandig" Grave
 • K W

  4 jaar geleden
  Grave kan beter samen met Wijchen . Bewoners hebben meer connectie met Wijchen .Alleen is sowieso onzin voor zo n kleine gemeente , te duur en te weinig kwaliteit medewerkers. Goede medewerkers komen niet of vertrekken later naar grotere gemeentes.
 • Loet

  4 jaar geleden
  Als we dan toch samen moeten gaan dan het liefst Grave met Cuijk en Mill. Deze gemeentes hebben elkaar bestuurlijk nooit echt gebeten.Dwarsliggers kan je beter mijden...
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Zelfstandig 42%, CGM 33% en groot LvC 23%? Begrijpelijk dus dat groot LvC de komende jaren niet aan bod komt.