Het stadhuis van Grave.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadhuis van Grave. © Ed van Alem

Grave houdt de vingers gekruist: komt het goed met de financiën?

GRAVE - Komt het goed met de financiën in Grave? Op die vraag kwam dinsdagavond geen eenduidig antwoord tijdens de discussie in de gemeenteraad over de begroting die door de provincie afgekeurd dreigt te worden.

8 reacties

 • Ook

  1 maand geleden
  Natuurlijk komt het niet meer goed in Grave zonder een regeringscommissaris en extra geld van overheden, juist weer het voorval rond die jongste lid van LPG bij het stemmen toont nog maar weer het volstrekt amateuristisch karakter van de gemeentepolitiek in Grave aan. Het zijn alleen maar amateurs en niet eens meer goedwillende amateurs want men gunt elkaar het licht niet in de ogen binnen de gemeenteraad van Grave. Hoogste tijd voor een regeringscommissaris met volmachten en geld!
 • KERKHOFF

  1 maand geleden
  ja, dat krijgt men als het gemeente bestuur naast hun schoenen lopen door de scheepswerf maar even het faillissement in te jagen. Een vordering die de 10 miljoen gaat bedragen zal een flinke deuk in de leuke dingen gaan brengen. Ik vraag me af of het nu geen tijd wordt om de raadsleden eens in hun privé vermogen aan te spreken om dit debacle op te lossen. In mijn beleving zijn er een paar nationale en Europese regelgevingen die hierin voorzien. Even snuffelen in de EU regelgevingen zou ik zeggen
 • Ook

  1 maand geleden
  Gewoon afwachten totdat de regeringscommissaris komt die zich wettelijk veel minder van deze slechte gemeenteraad behoeft aan te treffen en beslissingen kan nemen. En ja, de burgers moeten gaan meebetalen natuurlijk, zij hebben deze slechte gemeenteraad tenslotte ook zelf gekozen! Alleen op die manier komt er wellicht financiële hulp voor Grave.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  @null null: De 'reclamezuilen' zijn door stichting GVE bekostigd; de gemeente heeft daar niet aan bijgedragen. Maar neemt niet weg dat er voldoende andere zaken zijn waar de gemeente niets (of in ieder geval minder) aan bij zou hoeven dragen.
 • Frans van Raaij

  1 maand geleden
  Zet dat plan voor een nieuw sportpark (voetbalvelden) ook maar snel op het zijspoor.
 1. Curator Scheepswerf Grave eist rectificatie gemeente
  PREMIUM

  Curator Scheeps­werf Grave eist rectifica­tie gemeente

  GRAVE - Het persbericht dat de gemeente Grave vorige week vrijdag heeft verspreid over de scheepswerf klopt niet. Curator mr. Remco Michielsen vindt dat de gemeente moet rectificeren. Volgens de gemeente wordt de schadeclaim die de gemeente tegemoet kan zien omdat het schuldig is bevonden aan het faillissement van de werf maximaal twee miljoen euro. De curator denkt, zo liet hij eerder doorschemeren, aan bedrag richting de 10 miljoen euro.
 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Maasland