Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Grave onderneemt extra actie tegen drugsdealers via samenscholingsverbod

GRAVE - Kleine envelopjes met wit poeder, doorzichtige plastic zakjes met gekleurde pillen, slagroompatronen voor lachgas. Het is niet te koop bij de coffeeshop. Het wordt stiekem van de hand gedaan in donkere stegen en geparkeerde auto's. Grave gaat hier, in navolging van Boxmeer en Cuijk, extra op handhaven. 

Zo zal Grave een samenscholingsverbod invoeren om drugsdealers te bestrijden. Dit betekent dat er niet meer dan vier mensen tegelijkertijd op een openbare plek mogen staan. Tenminste, als ze hier drugs verkopen. Ook komt er strenger toezicht op mensen die langs de weg posten om drugs te verkopen en auto's die zonder verklaarbare reden heen en weer rijden.

Deze maatregelen komen binnenkort in de algemene plaatselijke verordening (APV) van Grave te staan. Mits de gemeenteraad het morgen goedkeurt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland