De Gravenaren zijn trots op hun stad. Met een ludieke actie wilden ze dat benadrukken bij de nieuwe burgemeester van het Land van Cuijk, Wim Hillenaar. Samen dronken ze een glaasje Graafse Moed.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gravenaren zijn trots op hun stad. Met een ludieke actie wilden ze dat benadrukken bij de nieuwe burgemeester van het Land van Cuijk, Wim Hillenaar. Samen dronken ze een glaasje Graafse Moed. © Ed van Alem

Grave uitgeroepen tot hoofdstad van Land van Cuijk in ludieke nieuwjaarsactie

GRAVE - Grave is door een aantal Gravenaren uitgeroepen tot de hoofdstad van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Opmerkelijk, omdat Grave pas als laatste gemeente aansloot bij de fusie met de andere vier Land van Cuijkse gemeenten.

12 reacties

 • Theo Cools

  1 week geleden
  Berben, of het nu om een geintje gaat of over een basaal iets als oude kranten. Je lardeert alles met je frustraties over Grave. Iemand iets onaardigs daar tegen je gezegd?
 • A.M. BERBEN

  1 week geleden
  Niks ludieks Theo Cools maar gewoon het blijven hangen in de eigen kunstmatig in stand gehouden bubbel, zou ik zeggen. Een houding die ook tegenstrijdig is aan de nieuwe gemeente waartoe Grave behoort en die er toe kan leiden dat Grave straks echt uitgekotst raakt bij alle overige inwoners van Land van Cuijk, maar dat lijkt tot de lokale politieke bovenlaag nog steeds niet te zijn doorgedrongen. Maar straks natuurlijk weer wel gaan klagen!!! Zie hier waarom Grave niet populair is in de streek.
 • Theo Cools

  2 weken geleden
  Wat een treurige zeurneuzen reacties. Wel eens van het woord Ludiek gehoord?
 • Theo Cools

  2 weken geleden
  Kennen jullie de betekenis van ludiek eigenlijk wel?
 • Eric van den Bos

  2 weken geleden
  Precies A.M. Berben. De burgemeester had ze met pek en veren de stad uit moeten jagen. Om als voorbeeld maar eens een oude traditie in ere te houden. Onbegrijpelijk dat hij zich voor deze onzin heeft laten misbruiken

Maasland