Volledig scherm
De houten in de jachthaven van Grave. © Theo Peeters

Grave zit met gammele schuit in de maag

GRAVE - Wat te doen met een gammele boot die sinds kort in de haven van Grave ligt? De gemeente zit met de boot in zijn maag. Vanwege de belabberde staat van het vaartuig is hij door Rijkswaterstaat van het water gehaald en in de haven van Grave naast de daar liggende woonboot gelegd.

Maar het is niet bekend van wie de boot is. ‘Van een Duits gezin’, laat de gemeente weten op vragen van Léon Kamps van de politieke partij VPGrave. De gemeente meldt verder: ‘De haven van de gemeente Grave was de dichtstbijzijnde haven waar de boot in depot gelegd kon worden. De boot heeft een maand in de haven van Grave gelegen en moet nu de ligplaats vrijgeven. Maar omdat het scheepje niet geschikt is om mee te varen, is dat lastig’.

Afslepen

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De gemeente Grave is bevoegd om het vaartuig af te slepen. Maar sleep- en stallingskosten zijn dan voor kosten van de gemeenschap. De gemeente is daarom niet van plan om in te grijpen.

‘Eigenaren in kennis stellen en een termijn geven om de boot weg te halen, ligt eerder voor de hand omdat we dan de kosten zouden kunnen verhalen op de eigenaren. Tot op heden is de identiteit van de eigenaren bij de gemeente niet bekend’, laat de gemeente weten.

‘We weten dat het vaartuig door een Duits gezin is gekocht van een andere Duitser. Bekend is slechts dat er een juridische procedure loopt tussen verkoper en koper’, antwoordt de gemeente Grave op de vragen van VPGrave.

De woonboot waar het bootje kortgeleden naast is gelegd, is eigendom van GBB, het bouwbedrijf dat woningen op het naastgelegen Wisseveld ontwikkelt. Die woonboot verkeert al jaren in erbarmelijke staat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland