Volledig scherm
De Hampoort van Grave staat in de steigers. © Ed van Alem

Hampoort staat nog een maand in de steigers

GRAVE - De overlast door de steigers bij De Hampoort in Grave gaat naar verwachting nog een hele maand duren. De steigers staan er omdat de leistenen op het dak vervangen moeten worden. Een omvangrijke klus. In de Hampoort was een lekkage geweest op zolder. 

Volgens een woordvoerder van het Graafs Museum, dat in de Hampoort aan de Sint Elisabethstraat is gehuisvest, gaan leistenen gemiddeld 80 tot 100 jaar mee. ,,Het is nu even afzien, maar dan zijn we er straks weer voor lange tijd vanaf.”

Blind

Door de steigers is het voor voetgangers en fietsers lastig om aan die kant van de straat over de stoep te lopen. ,,De doorgang is erg smal. Er heeft al een keer iemand met een blindenstok gestaan die niet verder kon. Ook met een kinderwagen kom je er niet langs. Het gevolg is dat mensen moeten oversteken. Dat is op de drukke Sint Elisabethstraat met de vaak te hard rijdende zware vrachtwagens niet prettig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland